detvidsteduikkeVidste du at …
Antabus blev opfundet af to danske forskere ved et tilfælde?
Utroskab engang blev straffet med enten halshugning eller drukning
Danmarks første elektricitetsværk lå i en kælder i Køge?

Danmarkshistorien er blevet fortalt masser af gange – ofte med fokus på konger og dronninger, statsministre, krige og økonomi. Men bag den store historie gemmer sig masser af små, overraskende fortællinger, som i lige så høj grad har været med til at skabe Danmark og danskerne.

“Det vidste du ikke om Danmark” er en fascinerende rejse ind i historiens krinkelkroge – en række skæve og sjove beretninger om alle de glemte begivenheder, der har været med til at gøre os til dem, vi er i dag. Bogen indeholder bl.a. kapitler om vejhistorie, kejsersnit, fester, vindmøller, boliger, idræt, censur, sygdomme, straf, charterrejser og kæledyr, som forhåbentlig vil gøre dig klogere og endnu mere nysgerrig på danskernes historie.

Jeg har skrevet bogen sammen med kulturformidler Mai-Britt Schultz, som også har udarbejdet en stor del af bogens illustrationer.

Udkommet 31. oktober på Gyldendal.

Hør indslag fra P1 Morgen om bogen.

Se indslag fra DR2 Morgen om bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *