Gennem årene har jeg medvirket i utallige tv-programmer, radioudsendelser og podcasts. Send mig gerne links til medier, som mangler på listen!

Danske katastrofer

En serie på DR i 5 dele om nogen af Danmarkshistoriens mest berømte katastrofer. 

Afsnit 1: Flystyrtet ved Dubai

Afsnit 2: Hans Hedtofts’ forlis

Afsnit 3: Branden på Haderslev dam

Afsnit 4: Valby Gasværk springer i luften

Afsnit 5: Togkatastrofen i Sorø

Hvad nu hvis....? Historien på Vrangen

Ville vi have fået 3. verdenskrig, hvis den sovjetiske oberstløjtnant Stanislav Petrov i 1983 havde stolet mere på sin radarskærm, der viste at et amerikansk atomangreb var på vej end på sin egen mavefornemmelse, der sagde ham at det var forkert?

P1 forklarer - Kontrafaktisk historie

Hvad nu hvis, at Hitler havde vundet krigen? Hvilke begivenheder førte til hans nederlag? Det har historiker Rasmus Dahlberg et bud på, når han fortæller Anna om, hvilke tilfældigheder, der kunne have ført til, at alt så anderledes ud.

P1 foklarer - Tre katastrofer

Master of disaster, Rasmus Dahlberg, kaster lys over tre forskellige katastrofer af stor betydning. En tsunami i Portugal, et giftudslip i Indien og voldsomme oversvømmelser i Tyskland.

P1 forklarer - Titanic

Rasmus Dahlberg, fortæller om den perfekte katastrofe, Titanic. Havde de bare ikke set isbjerget, var det gået anderledes. Var en ung skibber ikke gået til køjs, var de nok blevet reddet. Men Titanic sank – hør hvordan det skabte forandring.

Ubegribeligt - Kontrafaktisk

Hvad hvis Hitler var blevet maler? Hvad hvis Kennedy ikke var blevet skudt? Hvad hvis stormen på kongressen var lykkedes? Ubegribeligt handler denne gang om kontrafaktisk historieskrivning.

Ubegribeligt - Urkatastrofen

I 1755 rammer et jordskælv, så en tsunami og så en gigantisk brand. I Lissabon. Byens kirker bliver jævnet med jorden. Tilbage står til gengæld alle bordellerne. Få historien om katastrofen, der knækkede kirken og løftede fornuften.

Krimiland - Mysterriet MH370

Katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg gæster Krimiland til at tale om katastrofer og konspirationer, som ofte hænger uløseligt sammen. Udgangspunktet i dette afsnit er flyet som forsvandt sporløst fra radaren i 2014.

Krrimiland - Var piloten skyld i MH370's forsvinden?

Vi fortsætter med sagen om det forsvundne passagerfly fra 2014. Hvilke teorier er i spil? Hvad er mest sandsynligt? Hvad taler for og imod at piloten skulle være gerningsmand?

Krimiland - Titanic: Hvad er myter og hvad er fakta?

Titanic er i dag en enormt stor myte. Og tilsyneladende også evigt aktuel. Senest fik det en tragisk udgang, da fem mennesker omkom i en ubåd på vej mod skroget på havets bund. Men hvad er myte, hvad er fakta. Rasmus Dahlberg debunker nogle af myterne i dette af to afsnit om en af det 20. århundredes mest berømte katastrofer.

Krimiland - Konspirationerne om Titanic

Var det en ubåd som sank Titanic, var det måske endda et helt andet skib som sank? Konspirationerne er mange, og mange af dem skøre. Vi ser på nogle af dem. Også på den brand, som faktisk fandt sted på skibet før afgang. Kan den have spillet en rolle i forliset?

Kriser og katastrofer

Hvorfor skal en IT-chef afbryde strømmen i sin organisation? Hvordan kan terrorangrebet 9/11 forstås ud fra en meningsskabelsesmodel? Hvad er forskellen på ’simpel’, ’kompliceret’, ’kompleks’ og ’kaotisk’? Kan man beskytte sin organisation for meget?

Verdens værste år

1945 er et af verdens værste år. ”Jeg er blevet døden, ødelægger af verdener”. Sådan sagde en af atombombens opfindere, da han så resultatet. Bomberne over Hiroshima og Nagasaki afsluttede en verdenskrig, men satte samtidig gang i en ny og angstfyldt tidsalder, som vi stadig lever i, og som har sat dommedagsuret faretruende tæt på midnat.

De 7 største naturkatastrofer

“… de mærke jorden ryste under deres skridt, havet hæver sig kogende i havnen og knuser skibene der ligger for anker. Hvirvelvinde af ild og aske dækker gaderne og de offentlige pladser, husene styrter sammen … og fundamenterne splittes ad. 30.000. indbyggere … knuses under ruinerne.” .. “ Dette må være verdens yderste dag, udbrød Candide!”

Således beskriver Voltaire Jordskælvet i Lissabon 1755, som af mange, inklusive DAGENS GÆST, KATASTROFEHISTORIKER RASMUS DAHLBERG er blevet kaldt for ur-katastrofen!

Men har den plads på listen over VERDENS 7 STØRSTE NATURKATASTROFER? Og hvorfor findes naturkatastrofer slet ikke?

Verdens undergang

Hvad er det dog for en verden, vi lever i? I næsten et halvt år har værterne, Mette og Teddy, planlagt, at de skulle snakke om verdens undergang som et tema i populærkulturen. Hvad sker der så midt i det hele? Corona-virussen ankommer til verden!

Vi tager vores forholdsregler og snakker om det realistiske dystopiske tema. Med som gæst har vi Rasmus Dahlberg, katastrofeforsker og forfatter til bøgerne om Lisbeth Storm, bl.a. “Solstorm”.

Hva så?! Går i kældren

“Jeg har endnu en gang fået fat i en med en masse viden der passer til tiden. Navnet er Rasmus Dahlberg, han er forfatter, historiker og så er han specialist i katastrofer. Selvfølgelig går samtalen i alle mulige retninger, men synes sgu altid det er spændende at snakke med en der ved noget om noget.” – Christian Fuhlendorff

Frygteligt Fascinerende: Bhopalkatastrofen

To særafsnit af Frygteligt Fascinerende der handler om Bhopal katastrofen, lidt om katastrofeteori og lidt om efterspillet, ansvarsforflyttelse og en lille smule om socialretfærdig aktivisme.

Op af kaninhullet: Zombier

Hvor kommer zombierne fra? Altså historierne om dem, forstås. For de findes jo ikke…. Eller hvad? Hvad har zombier og voodoo at gøre med hinanden, og hvad kom først? Kan der opstå zombie-lignende tilstande i forbindelse med for eksempel virus eller svampe? Vi har taget alle muligheder med ned i kaninhullet, og forsøger at komme op igen, alt imens vi finder ud af, om der er grund til at preppe til et muligt zombieangreb…

Op af kaninhullet: Bermudatrekanten

Vi har gravet os ned i et nostalgisk kaninhul fuld af de mange berygtede fortællinger om det mystiske trekantsområde vi husker fra barnsben. Dér hvor skibe og fly forsvinder i et væk. Men hvad er der egentlig med den trekant?! Vi forsøger at finde hoved og hale i om der er noget om snakken. ER der noget på færde i trekanten ved Bermuda? UFOer, skøre vejrfænomener eller andet?

Danmarks mindste nyheder: Sådan overlever du en svampe-zombie-pandemi

Zombie-serien “The Last Of Us” kan lige nu ses på HBO. Den handler om, at en svamp begynder at kunne leve i mennesker; med det resultat at vi bliver til zombier. Kan det her ske i virkeligheden? Det undersøger vi i dag, og vi kan afsløre, at det kan ske. For alt kan ske; Det er kun et spørgsmål om timing.

Først taler vi med katastrofeforsker Rasmus Dahlberg, som giver os en guide til, hvordan man bedst overlever en zombie-pandemi.

Her Går Det Godt - KATASTROFESPECIAL

Kæmpe katastrofespecial. Vi har invitere katastrofeforsker og historiker, Rasmus Dahlberg i studiet til at forklare om alt fra flystyrt til krig, hvornår noget er en katastrofe eller bare noget bøvl og lidt om eksploderende luftskibe.

Vild historie: Branden i Stengade

For mindre end 50 år siden var der stadig ægte arbejderslum i København. I ‘Den Sorte Firkant’ på Indre Nørrebro levede folk tæt stuvet sammen i elendige lejligheder. En aften i november 1975 mistede ni mennesker livet, fordi de ikke kunne slippe ud, da ilden fik fat i en ejendom på Nørrebro. Branden kom til at forandre Nørrebro og København. Katastrofen satte gang i den sanering, der kom til at forandre bybilledet fuldstændig i årene, der fulgte. Hør den dramatiske historie om branden og få samtidig et levende tidsbillede af de oliekriseramte 1970’ere, hvor katastrofen fandt sted.

POTUS

Om de 44 mænd, der har bestredet embedet som USAs præsident igennem historien med et fokuseret blik på mennesket, myterne og meritterne.

Benjamin Harrison

Grover Cleveland

William Howard Taft

Zach Taylor

James Polk

James Buchanan