Defining Disaster

The book unpacks the idea of ‘disaster’ from a variety of approaches, broadening understanding and improving the usability of this complex and often contested concept. Læs mere og bestil.

Frederik i flåden

Bogen fortæller historien om Frederik 9.s lange liv på havet og er rigt illustreret med fotografier fra hans virke som sømand. Læs mere og bestil.

Admiral Garde

Bogen fortæller historien om Gardes karriere om tiden i Torpedobådseskadren, som underviser og de større chefposter i Søværnets Operative Kommando og Forsvarsstaben. Læs mere og bestil.

Det vidste du heller ikke om Danmark

Danmarkshistorien er meget mere end vikinger, kongerækker og politik! Bogen viser nye, skæve sider af Danmarkshistorien. Læs mere og bestil.

Præsidenter - fra Washington til Biden

Den ultimative historie om verdens mægtigste embede fortalt gennem portrætter af de 45 mænd, der har ledet Amerikas Forenede Stater. Læs mere og bestil.

Mellem kyst og krig

En bog om den danske kystvagts historie – om indsatsen mod ulykker, forurening og forbrydelse i Dansk farvand. Læs mere og bestil

Thors hammer - en sag for Pandoracellen

Jonas og Pandoracellen tager til Island for at medvirke i en katastrofeøvelse. Pludselig går vulkanen Katla i udbrud, og det bliver derfor nødvendigt for gruppen at tage deres træning i brug. Læs mere og bestil.

Dødens droner - en sag for Pandoracellen

Efter et blodigt terrorangreb i Nordjylland bliver der igen behov for Pandoracellens analytiske og utraditionelle tankegang. For hvem står bag angrebet og hvad er deres ultimative mål? Læs mere og bestil.

Pandoracellen

Et russisk atomfragtskib med en hemmelig last kolliderer med et andet skib på vej gennem Kattegat. Jonas Kvist skal udvikle trusselsscenarier i forbindelse med hændelsen, men også hans kaotiske privatliv giver grund til uro. Læs mere og bestil.

Stormflod

Lisbeth Storm køber en idyllisk beliggende landejendom på Falster, hvor hun vil finde ro med sine børn. Gården ligger dog ikke langt fra diget, hvor et stort konsortium ved efterårstide indleder et stort anlægsarbejde. Læs mere og bestil.

Disaster Research

The book is is structured thematically around key approaches to disaster research from a range of different, but often complementary academic disciplines. Læs mere og bestil.

Brandmand

Historien om Københavns Brandvæsen fra midten af 1970’erne til i dag – set gennem øjnene på brandinspektør Jan Sørensen, som var indsatschef ved branden på Frihedsmuseet i 2013. Læs mere og bestil

Danske Katastrofer

I bogen får du en gennemillustreret og velresearchet fortælling om århundreders mest dramatiske og spektakulære danske katastrofer fra 1897 frem til år 2001. Læs mere og bestil.

Jordskælv

Lisbeth Storm forlader et Danmark, som kun langsomt er ved at komme sig efter den voldsomme solstorm, der ramte det nordlige Europa hårdt i december 2012. Læs mere og bestil.

Det vidste du ikke om Danmark

Danmarkshistorien fortælles ofte med fokus på regenter, statsministre, krige og økonomi. Men bag den store historie gemmer sig små, overraskende fortællinger, som har været med til at skabe Danmark og danskerne. Læs mere og bestil.

Solstorm

I december 2012 vender Lisbeth Storm hjem til sin lejlighed på Nørrebro efter endnu en opgave for en international hjælpeorganisation i et af verdens katastrofeområder. Læs mere og bestil

100 års katastrofer

I 100 års katastrofer beskriver jeg 11 af de seneste100 års mest spektakulære katastrofer i dramadokumentarisk form. Læs mere og bestil.

Liv eller død

38-årige Jo Beckmann lever et fantastisk og uforpligtende singleliv. Mænd begærer den rødhårede skønhed, kollegerne på Rigshospitalet respekterer hendes dygtighed. Læs mere og bestil

Fjendtligt farvand

PLAN B er en tophemmelig efterretnings- og aktionsenhed nedsat af den danske statsminister personligt for at beskytte Danmark mod nye trusler fra grænseoverskridende kriminalitet, terrorisme, hacking m.v. Læs mere og bestil.

Hævntogt

Da en rengøringsassistent bliver fundet dræbt i Vejdirektoratets lokaler, haster kriminalinspektør Bent Johannesen hjem til et Danmark, hvor frosten og de politiske intriger hænger tungt. Alle har noget at hævne – også PLAN Bs analytiker Morten Hvid. Læs mere og bestil.

Duer og høge

Det amerikanske præsidentembede hører til blandt verdens mest magtfulde og prestigefulde jobs. 43 mænd har frem til nu varetaget opgaven. Læs mere og bestil

Hvad nu hvis?

Har du nogensinde overvejet, hvordan verden ville se ud, hvis enkelte begivenheder i historien havde udspillet sig anderledes? Læs mere og bestil

Normale katastrofer

En af flyhistoriens værste ulykker, kollisionen mellem to jumbojetter på Tenerife i 1977, bruges som illustration af Charles Perrows teori om “normale ulykker” i store, komplekse, tæt koblede systemer. Læs mere og bestil.

Små og store ulykker

Danskernes personlige beretninger om brand, trafikulykker, flystyrt, togkollisioner og andre ulykker og katastrofer. Læs mere og bestil

Katastrofer verden aldrig glemmer

I 1906 revnede jorden under San Francisco, seks år senere sank Titanic, og i 2005 blev New Orleans forandret for evigt af orkanen Katrina. Jeg går tæt på de mange katastrofer, der gennem tiden har brændt sig ind i menneskenes bevidsthed. Læs mere og bestil. 

Den brændende platform

Russerne prøver ved hjælp af islamiske terrorister at sabotere den danske olieproduktion, og den hemmelige antiterrorgruppe Plan B må på banen. Læs mere og bestil.

Dødens kredsløb

En serbisk krigsforbryder trækker sit blodige spor gennem Danmark, samtidig med at en superchip stjæles fra DTU. PLAN B’s analytiker Morten Hvid rejser til Sarajevo og hvirvles ind i et livsfarligt kredsløb af kriminelle. Læs mere og bestil

Den udvalgte

Efter en jobsamtale i Odense begynder Morten Jensens verden at falde fra hinanden: han bliver tilsyneladende jagtet af livsfarlige gangstere, men møder også den smukke Eva. Læs mere og bestil.

Danmarks historie - fra gravhøj til globalisering

Danmarkshistorie. Fra gravhøj til globalisering. Med bidrag af bl.a. Bo Lidegaard og Lone Hvass. Redigeret af Rasmus Dahlberg. Læs mere og bestil. 

1983: Den kolde krigs højdepunkt

Året er 1983. I Washington har præsident Ronald Reagan erklæret økonomisk og psykologisk krig mod USSR. I Moskva har Jurij Andropovs paranoia bredt sig fra KGB til toppen af den sovjetiske ledelse. Læs mere og bestil.

Dristige missioner fra 2. verdenskrig

Den tyske ubådskaptajn Günther Prien lister sin ubåd ind i den britiske flådehavn Scapa Flow og sænker slagskibet ’Royal Oak’. Modige norske sabotører forpurrer Hitlers planer om at bygge en atombombe. Læs mere og bestil

Den menneskelige faktor

Når mennesket interagerer med teknologien, lurer det uventede lige om hjørnet. Overraskende og uforudsigelige begivenhedsforløb får en tilsyneladende uskyldig ildebrand til at udvikle sig til en katastrofe i løbet af få minutter. Læs mere og bestil.

Anvendt historie

Et personligt og fagligt portræt af den danske historiker Søren Mørch (f. 1933). Læs mere og bestil.

Det afgørende øjeblik

Nogle gange skal der ikke mere end et enkelt slag med en sommerfuglevinge til at slå historien ud af kurs. I ti historiske essays viser jeg, hvordan selv meget små årsager kan få meget store virkninger. Læs mere og bestil.

12 taler der formede Europa

En samling europæiske programerklæringer. Woodrow Wilson gentegner Europakortet efter første verdenskrig, Adolf Hitler giver startskuddet til den næste, da han over for rigsdagen redegør for den tyske ret til Danzig. Læs mere og bestil

En anden historie

9 historikeres bud på hvordan Danmarkshistorien kunne have forløbet, hvis udfaldet af konkrete historiske begivenheder havde været anderledes, eller hvis centrale personligheder havde foretaget andre valg. Læs mere og bestil