Så er vi klar med et nyt bind i serien om PLAN B! Lars Vestergaard og jeg har virkelig glædet os til at slippe denne lækre sag ud af busken. Bogen udkommer 22. september og kan frem til jul erhverves hos boghandlerne for kun 199,- for ikke mindre end 396 sider i flot indbinding! 🙂

Et containerskib fra det fiktive rederi ”Brask Line” kapres ud for Somalia, og da der viser sig at være større interesser end fragt og gidsler på spil, må de hemmelige agenter fra PLAN B i aktion. Samtidig efterforsker seriens anden hovedperson, kriminalinspektør Bent Johannesen fra Rigspolitiets Afdeling for Særlig Kriminalitet (RASK), et bestialsk drab på en netop hjemvendt dansk kvindelig soldat, hvis historie trækker et blodigt spor fra Afghanistans opiumsmarker til containerterminalerne i Karachi og Rotterdam.

”Det har været spændende at undersøge de mekanismer, der ligger til grund for pirateriet ud for Somalias kyst,” fortæller Lars Vestergaard, journalist og medforfatter til Fjendtligt farvand. ”Vi tager læseren med til en kapring på første parket, og i bogen leger vi med tanken om en kobling af det stadigt voksende piratproblem, narkosmugling fra Afghanistan og den internationale terrorisme, hvilket er et skræmmende scenarie.”

PLAN B er en tophemmelig efterretnings- og aktionsenhed nedsat af den danske statsminister personligt for at beskytte Danmark mod nye trusler fra grænseoverskridende kriminalitet, ter­rorisme, hacking m.v. Gruppen opererer uden for Grundloven og demokratiets spilleregler og er finansieret af en række store danske virksomheder, bl.a. rederiet Brask. Med base i en villa i Odenses rigmandskvarter fungerer gruppen under dække af at være en privat konsulentvirksomhed. Fjendtligt farvand er femte selvstændige bind i serien om PLAN B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *