100 års katastrofer er nu udkommet på svensk – med tre helt nyskrevne kapitler om eksplosionsulykken på Tjernobyl-atomkraftværket i 1986, Estonias forlis i 1994 og Deepwater Horizon-oliekatastrofen i den Mexicanske Golf i 2010.

Forlagets omtale af bogen:

Titanic, tågolyckan i Alabama, Union Carbide, Estonia, Tjernobyl, Deepwater Horizon, Halifax, hjulångaren General Slocum, flygolyckan på Teneriffa. Exemplen är många.

Teknologins rasande framsteg det senaste seklet har kantats av misstag som ibland fått ödesdigra konsekvenser. I Katastrofer under 100 år berättar historikern och författaren Rasmus Dahlberg om de senaste hundra årens mest spektakulära och dramatiska katastrofer.

Vi står på Titanics brygga de ödesdigra minuterna innan ett isberg river upp skeppets sida. Vi står bredvid raketkonstruktören Mikail Jangel en oktoberdag 1960 när hela den sovjetiska rymdsatsningen försvinner i en enorm eldkula. Alla olyckor som berörs i den här boken har en sak gemensamt: de har orsakats av människans misstag och felberäkningar.

Genom QR-koder länkar boken till mängder av intressant extramaterial i form av ljudfiler, videoklipp och vidareläsning på nätet.

Alle QR-koder fra både den danske og svenske udgave findes også her.

Historiska Medias side om bogen.