Katastrofehistorie #1: Det regner med lokomotiver

Frem til udgivelsen af min næste bog 100 års katastrofer i efteråret blogger jeg små katastrofehistorier, som sætter fokus på det ofte katastrofale samspil mellem mennesker og maskiner. Del, kommenter og tip mig gerne om andre spændende cases!

Den 22. oktober 1885 var eksprestoget fra Granville på vej mod Montparnasse-stationen i Paris med lidt for meget fart på, fordi lokoføreren forsøgte at indhente en forsinkelse. Desværre skete der en funktionsfejl på bremsen, hvilket fik lokomotivet med vognstamme til at fortsætte ud over sporstopperen, gennem en væg og videre ned på det parisiske fortov. En forbipasserende kvinde blev det eneste dødsoffer for ulykken.

On October 22 1885 the express train from Granville approached Montparnasse St. in Paris. Earlier in the day there had been a delay, and the driver was trying to catch up. But due to malfunctioning brakes the locomotive falt to halt at the platform. It continued through the stop bars, went through a wall, and ended up on the pedestrian walkway, killing a female bystander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *